Zolang niet alles is verteld - Marre van Dantzig

9789078905622
€10,00
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
“De dochter wordt het geheugen van de vader. Een intrigerend boek.”  ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Artikelnummer:9789078905622
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis

Een kleine kroniek van mijn vader

Zolang niet alles is verteld is een mozaïek. In een veertigtal korte en uiterst subtiele verhalen schetst de vertelster de lichamelijke en geestelijke teloorgang van haar vader Dolf van Dantzig. 

Op het moment dat zijn geheugen hem definitief in de steek laat, wil zij alles weten over zijn leven, over zijn vlucht tijdens de oorlog, over zijn avontuurlijke jaren in het Verre Oosten en over zijn tijd als zakelijk leider bij het Concertgebouworkest. Aan de hand van herinneringen, brieven, foto’s en muziek brengt ze hem een onvergetelijke ode.

“Geregeld tekenen kinderen het verhaal van (een van) hun ouders op, maar zelden gebeurt dat zo afgewogen en vol mededogen als in Zolang niet alles is verteld. Het enerverende verleden en het broze, door parkinson afkalvende heden, lopen fragmentarisch door elkaar, gevat in lichte, haast poëtische zinnen.” – Nell Westerlaken, De Volkskrant

“Hoogtepunt is de benoeming van haar vader, in 1967, tot zakelijk directeur van het Concertgebouworkest. Het is het begin van allerlei ‘nice to knows’ over beroemde dirigenten als Kirill Kondrasjin en Claudio Abbado, die bij Marre’s ouders over de vloer kwamen.” – Michel Krielaars, NRC

“De dochter wordt het geheugen van de vader. Een intrigerend boek.” – Jan Brokken

“In helder, precies proza laat Marre van Dantzig haar kleurrijke vader herleven.” – Frits Abrahams

“In één ruk uitgelezen, het is zo’n mooie en soms ook ontroerende ode aan een bijzonder mens!” – Geert Mak

Over de auteur
Marre van Dantzig runt de mooiste boekhandel van Amsterdam, Evenaar, gespecialiseerd in reisverhalen en ‘literatuur van ver’. Boeken verkopen, boeken lezen en verhalen schrijven horen onlosmakelijk bij elkaar. Zij schreef een eerste verhaal, een tweede, een derde… De verhalen regen zich aaneen. En nu is er dan dat boek over haar vader.

ISBN 9789078905622
152 pagina's
Nederlands
Softcover
Uitgever: De Brouwerij / Brainbooks

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen