Zo, nu ben je wees - Jojanneke van den Bosch

9789082023206
€17,95
  • Levertijd:3 a 4 werkdagen
Stel. Je bent veertien, je ouders overlijden een paar maanden na elkaar. In dit boek krijg je ervaringen en handreikingen van één van de tienduizenden weeskinderen in Nederland. ...Meer informatie

Product omschrijving

  • Artikelnummer:9789082023206
  • Levertijd:3 a 4 werkdagen
Stel. Je bent veertien, je ouders overlijden een paar maanden na elkaar. Een hartinfarct. Agressieve longkanker. Je staat er ineens nagenoeg alleen voor. Wat doe je dan?
In wat voor situaties kom je terecht? Hoe groei je op? Er zijn circa 30.000 wezen en halfwezen (0-18 jaar), alleen al in Nederland.
Jaarlijks overlijden bij benadering 3800 ouders en verliezen dus evenveel kinderen één of beide ouders. Het laatste weeshuis sloot halverwege de 20e eeuw. Maar wezen zijn van alle tijden.

In `Zo, nu ben je wees deelt Jojanneke van den Bosch (1975) oncomfortabele en soms wonderlijke waarheden over leven zonder ouders en biedt ze handreikingen. Een schets van de paradox tussen aanwezigheid en onzichtbaarheid van deze jongeren. En die van omstanders.
In 2007 startte Eos Online Communicatie, het bedrijf van Jojanneke van den Bosch, het project www.WeesWijzer.nu, een online platform in ontwikkeling dat zich richt op laagdrempelige kennisuitwisseling van praktische informatie voor en over weeskinderen. Het project staat open voor inhoudelijke bijdragen van ervaringsdeskundigen, omstanders, zorgverleners, experts en andere belanghebbenden.


Van den Bosch doorbreekt taboe rond wezen. - Nico Haasbroek - journalist, vm. hoofdredacteur NOS Journaal

Jojanneke laat zien dat weeskinderen niet zielig zijn (maar dat ze wel volwassenen nodig hebben). - Daan Westerink - journalist en rouwdeskundige

ISBN 9789082023206
103 pagina's
Nederlands
Softcover

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen