Weg naar huis - Yaa Gyasi

9789023499954
€21,99
  • Levertijd:3 a 4 werkdagen
'Weg naar huis' is een modern Amerikaans meesterwerk en de internationale doorbraak van een groot literair talent. ...Meer informatie

Product omschrijving

  • Artikelnummer:9789023499954
  • Levertijd:3 a 4 werkdagen
Twee halfzussen, Effia en Esi, groeien apart van elkaar op in het achttiende-eeuwse Ghana. Effia wordt uitgehuwelijkt aan een Engelsman, om vervolgens in weelde te leven. Esi wordt gevangengenomen, verkocht als slaaf en op de boot naar Amerika gezet.
Weg naar huisvertelt over de levens van de nakomelingen van Effia en Esi in de daaropvolgende driehonderd jaar. Yaa Gyasi beweegt zich vrijelijk door de geschiedenis en tussen twee continenten - van de stammenstrijd en slavernij in Ghana tot de Burgeroorlog in Amerika, en van de kolenmijnen in het zuiden van de Verenigde Staten tot de volksverhuizingen naar Manhattan in de twintigste eeuw - en schetst zo een krachtig en indringend portret van volken in beroering. Weg naar huis is een modern Amerikaans meesterwerk.

over de auteur
Yaa Gyasi (1989) is geboren in Ghana en groeide op in Huntsville, Alabama. We volgde de Iowa Writers’ Workshop en woont in Berkeley, Californië. Weg naar huis, een onnavolgbare roman over ras, geschiedenis en liefde, is haar debuut.

ISBN 9789023499954
400 pagina's
Nederlands
Paperback
Uitgever: De Bezige Bij

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen