Wat kan ons gebeuren - Gerrit Hoogstraaten

9789078905837
€10,00
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Over een politieman die schippert tussen het korps en zijn gezin in de Tweede Wereldoorlog ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Artikelnummer:9789078905837
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis

In de roman Wat kan ons gebeuren, die is gebaseerd op de familiegeschiedenis van de auteur, wordt inzichtelijk en voelbaar gemaakt hoe in de Tweede Wereldoorlog rookgordijnen werden opgetrokken en waarom mensen marionetten werden en deden wat ze moesten doen, ook als niemand dat vooraf voor mogelijk had gehouden.

Het verhaal zoomt in op Herman Hoogenbosch die in zijn positie als politieman in Amsterdam een van de velen is die worstelen met gewetensvragen en andere dilemma’s. Opportunisme viert hoogtij onder het door angst gedomineerde politiekorps. Het ‘ieder voor zich’ wordt begrijpelijker naarmate de dreiging groter wordt.

Waar aanvankelijk harmonie heerst, wordt verdeeldheid gezaaid. Morele bezwaren wegen steeds minder zwaar waar het eigenbelang en dat van het gezin in het geding is, waardoor grenzen schijnbaar moeiteloos worden overschreden. Maar het moeten kiezen tussen de minst kwade van twee slechte opties is geen vrije keuze.

Over de auteur
Gerrit Hoogstraaten (1953) debuteerde in 1987 met de verhalenbundel ‘Het Schip van Zand’ (uitgeverij Contact). In 1992 volgde  ‘De Koningin van Antwerpen’ (uitgeverij Thoth).
Na twintig jaar waarin hij diverse amateur-theaterproducties schreef en regisseerde, en ook zelf met een eigen kleinkunstprogramma een paar keer op het podium stond, schreef hij met ‘Wie vleugels heeft‘ zijn debuutroman.


ISBN 9789078905837
332 pagina's
Nederlands
Softcover
Uitgeverij: De Brouwerij / Brainbooks

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen