Verse taal - Wilma Paalman, Alejandra Slutzky, Hrvoje Pero Senda

9789078905103
€10,00
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Hoe vreemd is het om in een ander land te wonen dan waar je geboren bent? Hoe vreemd is de vreemdeling? Inclusief CD ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Artikelnummer:9789078905103
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Inclusief CD

Een schrijfster, een muzikante en een fotograaf zijn met open ogen en oren samen op pad gegaan. Ze zijn over snelwegen gereden op weg naar de huizen in dorpen en steden, waar vluchtelingen een nieuw leven hebben opgebouwd. Ze zijn door de gangen van asielzoekerscentra gelopen, waar mensen nog wachten op een nieuw bestaan. Hoe vreemd is het om in een ander land te wonen dan waar je geboren bent? Hoe vreemd is de vreemdeling? Wat doet het verhuizen, het ontheemd zijn, het spreken in een andere taal met de mens?

Het gedicht, de ontmoeting, de taal en het interieur weerspiegelen een deel van de geschiedenis, het heden en de toekomst. Dit boek is een collage van de zoektocht naar verse taal en de eigenheid van vluchtelingen: muzikaal, poëtisch, beeldend en verhalend. De gedichten op de cd worden gezongen en gesproken in de moedertaal van de dichters, afgewisseld met in het Nederlands vertaalde gedichten.

Verse taal is samengesteld door de muzikanten Marcel van der Schot en Wilma Paalman, de schrijfster Alejandra Slutzky (auteur van ‘De stilte’) en fotograaf Jan Kees Helms, in nauwe samenwerking met dichters uit de Balkan, het Midden Oosten, Latijns Amerika en Afrika.

‘Verse taal’ is behalve een boek met cd, ook een muziekvoorstelling waarbij de gedichten uit het boek worden vertolkt in een unieke bezetting van zang, cello, accordeon, viool, tuba en trombone, met proza- en poëzievoordrachten door de diverse auteurs*), en een foto/video-expositie.

*) De gedichten/liedteksten zijn van:
Abu Omar Ramadan, Palestina
Adnan Ramadan Mohammed, Irak
Alejandra Slutzky, Argentinië
Awat Rahim Kader, Koerdistan, Irak
Hahsa Attai, Iran
Juan Heinsohn Huala, Chili
Mpia Nzanguka-Dialukupa, Congo
Nawal Hussein, Palestina
Pero Senda, Kroatië
Salah Hassan, Irak

ISBN 9789078905103
88 pagina's in kleur
Nederlands
Inclusief CD
Uitgeverij de Brouwerij / Brainbooks

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen