TienerMoeder van Zoë - Emma van den Brand

1721874/BT/MLL
€17,95
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Emma was vijftien toen ze zwanger werd. Nu haar dochter vijftien is, schrijft ze openhartig haar verhaal. ...Meer informatie

Product omschrijving

  • Artikelnummer:1721874/BT/MLL
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis


Zwanger en vijftien

Als Emma elf is, scheiden haar ouders. Ze pendelt heen en weer tussen haar vader en moeder die allebei kort na hun scheiding al met nieuwe liefdes voor de dag komen. Een tijd van onveiligheid zorgt ervoor dat Emma afleiding zoekt bij haar vrienden én in een korte relatie. Totdat de telefoon gaat: ‘Er is iets misgegaan met het condoom, Emma!’
De woorden dreunen. Emma doet een zwangerschapstest. Gelukkig, niet zwanger! Maar als ze de twee daaropvolgende maanden niet ongesteld wordt, neemt haar ongerustheid toe. Samen met een vriendin bezoekt ze haar huisarts zonder dat haar moeder het weet, en dan blijkt het tegendeel waar te zijn.
Een boek over de belevingswereld van een vijftienjarige tienermoeder.

Over de auteur
Emma van den Brand (1985) richtte in 2016 voor tienerMoeders op. Ze was vijftien toen ze zwanger werd. Nu haar dochter vijftien is, schrijft ze openhartig haar verhaal. Over hoe ze koos voor haar kind, waar haar oneindige bewijsdrang vandaan komt, wat het effect is van uitgescholden worden, hoe groot haar moederliefde is en al die andere dingen die je over tienermoeders wilt weten.

Het in ontwikkeling blijven hielp Emma werken aan een toekomst. Ditzelfde wil zij andere tienermoeders bieden. Met het bedrijf voor tienerMoeders helpt zij tienermoeders aan het werk.

www.voortienermoeders.nl

ISBN 9789491197604
140 pagina's
Softcover
Nederlands
Uitgever: Apples & Oranges

Reviews

Alicia Koster
Alicia Koster Geplaatst op March 7, 2017 16:25

Ik heb letterlijk zitten huilen van herkenning, je beschrijft het gevoel zo precies. Ik vond het zwaar om het te lezen en te herkennen, voor mij is het nu allemaal bijna twee jaar geleden.

Ethel
Ethel Geplaatst op February 17, 2017 15:26

Wat een mooi boek. Het verhaal van Emma leert ons nooit te (ver)oordelen. Prachtig om te lezen over de onvoorwaardelijke liefde tussen Emma en haar moeder maar ook die tussen Emma en Zoë. In één adem uitgelezen.

Daisy
Daisy Geplaatst op February 12, 2017 16:03

Jammer dat het boek zo duur is, zoals de schrijfster wel zal weten is het leven van een tienermoeder al duur genoeg.

M v.d Kraats
M v.d Kraats Geplaatst op January 9, 2017 09:17

Zeker de moeite waard om te lezen. Niet alleen voor de tienermoeders van vandaag maar voor alle moeders, of een wens om moeder te worden. Een eyeopener om het begrip 'tienermoeders' eens vanaf de andere kant te bekijken.

Astrid
Astrid Geplaatst op January 7, 2017 12:25

Ik heb het boek in één keer uitgelezen. Meeslepend verhaal en interessant om te lezen hoe Emma en haar omgeving hiermee is omgegaan.

Erik Schinkelshoek
Erik Schinkelshoek Geplaatst op December 19, 2016 11:57

Ik vind het een prachtig verhaal, waar veel liefde uit spreekt en een enorme dapperheid en doorzettingsvermogen!

Boek gekocht en in één adem uitgelezen.

KG
KG Geplaatst op November 24, 2016 23:27

Wauw, wat een verhaal! In één keer uitgelezen.

Zeer de moeite waard.

Nathalie Terstegen
Nathalie Terstegen Geplaatst op November 23, 2016 22:35

Het is een goed boek .. leest prettig, je wilt het in 1 keer uitlezen. Herkenbaar voor alle moeders.

S vd L
S vd L Geplaatst op November 23, 2016 13:56

Eyeopener! Een echte must have voor tienermoeders en ook zeker hun omgeving. Een bijzonder boek waarin je gelijk meegezogen wordt in het leven en de belevingswereld van Emma, de tienermoeder. Leest ook makkelijk weg

Natasja
Natasja Geplaatst op November 23, 2016 13:55

In 1 keer uitgelezen, inspirerend en bijzonder!

S vd L
S vd L Geplaatst op November 23, 2016 13:50

Een must have voor elke tienermoeder en hun omgeving! Je wordt gelijk meegezogen in het leven en de belevingswereld van Emma. Een eyeopener!

Sadaf
Sadaf Geplaatst op November 23, 2016 13:24

In een adem uitgelezen. Zo mooi, open en eerlijk geschreven. De liefde voor de mensen om je heen voel je tijdens het lezen van je boek. Persoonlijk en met humor! Veel dingen zijn herkenbaar voor alle moeders ( ook voor die dertigjarige oude irritante betweterige moeders ;)) maar vooral voor tienermoeders en aanstaande tienermoeders. Een voorbeeld dat je op zo een jonge leeftijd en met toch wat tegenslagen heel ver kan komen. Erg veel bewondering voor wat je allemaal hebt kunnen bereiken in je leven voor jezelf en je prachtige dochter. Aan te raden voor alle onzekere en bange jonge moeders en voor iedereen uit hun omgeving goed om dit boek te lezen.

4.65 sterren gebaseerd op 12 beoordelingen Uw review toevoegen