Sprakeloos - Herma de Beer

9789078905783
€10,00
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Een authentiek verhaal over de vraag of je mag zijn wie je bent. ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Artikelnummer:9789078905783
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis

Emma is bijna vijftig als ze huilbuien krijgt en hulp zoekt bij een psycholoog. De diagnose die volgt verrast haar. In Sprakeloos schetst Herma de Beer het leven van een vrouw met autisme. Het is een ontroerend verhaal, met humor verteld, over verwarring, angst en boosheid. Terugkijkend begint Emma te begrijpen hoezeer haar leven bepaald is door haar autisme. Het gevoel er niet helemaal bij te horen was er altijd en zal niet meer verdwijnen. Moet ze het haar omgeving vertellen?

Door de ogen van Emma ervaart de lezer wat het betekent om te leven met een autistische stoornis. Gangbare opvattingen over autisme blijken niet te kloppen, de werkelijkheid is een stuk gecompliceerder. Het verhaal is gebaseerd op eigen ervaringen.

Op pakkende wijze neemt Herma de Beer de lezer mee in de gedachtewereld van Emma, die de diagnose ASS (Autisme Spectrum Stoornis) heeft gekregen. Haar twijfel en verwarring zijn voelbaar, haar zelfspot doet de lezer glimlachen. Sprakeloos is een authentiek verhaal over de vraag of je mag zijn wie je bent. Het snijdt daarmee een universele vraag aan waar iedereen op zeker moment mee geconfronteerd wordt.

over de auteur
Herma de Beer – de Vries (1952) studeerde Nederlands en sociologie. Ze debuteerde in 2006 met de dichtbundel Druppels vangen.  In 2010 verscheen Vel van licht. Bij haar taal- en tekstbureau ‘Op Schrift’ geeft ze cursussen creatief schrijven en levensverhalen schrijven. Ook maakt zij in opdracht biografieën. Daarnaast heeft zij zich ontwikkeld als beeldend kunstenaar. Haar schilderijen zijn de afgelopen jaren diverse malen geëxposeerd. In 2014 verschijnt haar roman Sprakeloos, een authentiek verhaal over de vraag of je mag zijn wie je bent.


ISBN 9789078905783
140 pagina's
Nederlands
Softcover
Uitgeverij: De Brouwerij / Brainbooks

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen