Sikorsky S-51 - Nico Geldhof

9789080498143
€24,95
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
de geschiedenis van de helikopter Sikorsky S 51 ...Meer informatie

Product omschrijving

  • Artikelnummer:9789080498143
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
De Sikorsky S-51 heeft als eerste helikopter in het naoorlogse Nederlandse burger-luchtvaartregister een uitzonderlijke levensloop gehad. Oorspronkelijk aangekocht ter bestudering van de technische- en bedrijfseconomische aspecten, die het toen nog onbekende en in de kinderschoenen staande vliegen met hefschroefvliegtuigen voor zowel de civiele als de militaire luchtvaart met zich meebracht.

Deze PH-HAA en latere "Jezebel" hebben zich op een warme publieke belangstelling mogen verheugen. Dit was een logisch gevolg van een reeks van landelijke demonstraties en experimenten die met deze helikopter werden uitgevoerd. Tijdens het tweede leven als marine hefschroef-vliegtuig (helikopter) oogstte het toestel grote bekendheid tijdens de februari-ramp in Zeeland.
Dankzij het operationeel gebruik van dit hefschroefvliegtuig kon in Nederland de basis voor zowel de civiele als de militaire helikoptervliegerij worden opgelegd.
De geschiedenis van deze belangwekkende wentelwiek werd voor het eerst in twee afleveringen van het maandblad "Luchtvaart" gepubliceerd. Beide artikelen, maar nu voorzien van meer achtergrondinformatie en bovendien aangevuld met een beschrijving van het ontstaan van de S-51, vormen de inhoud van dit mooie boek.

ISBN 9789080498143                                                                                                                      
124 pagina's
Nederlands met foto's en illustraties
Hardcover
Uitgever: Geromy BV

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen