Reimer - Jacqueline Zirkzee

9789078905653
€10,00
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Deze roman over onvervulde dromen en brandende ambities is rijk aan thema’s uit de Gouden Eeuw. ...Meer informatie

Product omschrijving

  • Artikelnummer:9789078905653
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
De jonge Reimer Rijkerszoon is nog maar een leerling-apotheker als hij midden in een pestepidemie terechtkomt. In zijn armen sterven mensen aan de Zwarte Dood. Daarna heeft hij slechts één doel: het vinden van een panacee, een medicijn dat alle ziekten kan genezen.
Het duurt niet lang voor zijn droom in duigen valt. Door het verraad van een vriend wordt hij gedwongen aan te monsteren op een schip van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, het begin van een lange reis vol ontberingen naar het andere eind van de wereld.

Maar ook op zee blijft de pest hem achtervolgen en in zijn rol als chirurgijn krijgt zijn oude streven een nieuwe betekenis.
Eenmaal in Indië aangekomen, is hij getuige van het schrikbewind van Jan Pieterszoon Coen en wordt hem steeds duidelijker hoe hij zijn leven vorm moet geven.

Deze roman over onvervulde dromen en brandende ambities is rijk aan thema’s uit de Gouden Eeuw: de beginjaren van de VOC, de geheimzinnige Rozenkruisers, de gruwelen van de pest en het gloren van een toenemend bewustzijn over de werking van het menselijk lichaam.

Over de auteur
Jacqueline Zirkzee (Leiden, 1960) is historicus en reisde jarenlang als journalist de wereld over. Ze schreef diverse romans en verhalen. In haar werk combineert ze haar liefde voor geschiedenis en literatuur. Reimer is haar vierde roman

ISBN 9789078905653
320 pagina's
Nederlands
Softcover

Reviews

Erik Jan
Erik Jan Geplaatst op February 13, 2017 23:14

Deze roman zet een sterk beeld neer van de zeventiende eeuw met kleurrijke personages en spannende scènes, heb er erg van genoten aanbevelertje ;)

Ans
Ans Geplaatst op February 12, 2017 23:52

Mooi boek met een spannende verhaallijn. Zeker het lezen waard. k vind het leuk dat een echte historicus dit boek geschreven heeft.. dat maakt het leuker om te lezen vind ik persoonlijk.

5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen