Pindakaas en Sushi - Roderick Leeuwenhart

9789082220506
€14,95
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Marle duikt dieper en dieper in de zee van geeks en cosplayers. Zal ze de ridder terugvinden voordat het weekend om is? ...Meer informatie

Product omschrijving

  • Artikelnummer:9789082220506
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis

Marle ziet het helemáál niet zitten om een weekend lang omringd te worden door otaku – fans van Japan. Ze is door haar vriendinnen meegesleurd naar een animeconventie en stiekem op zoek naar een schokkend schrijfonderwerp. Dan ontmoet ze een mysterieuze ridder die haar de wonderen van het festival toont – maar ze raakt hem op slag weer kwijt!

Marle duikt dieper en dieper in de zee van geeks en cosplayers. Zal ze de ridder terugvinden voordat het weekend om is? Een lang geleden weggestopte kant van haar komt naar boven…

Pindakaas en Sushi is het eerste boek in zijn soort: een roman voor young adults die zich afspeelt op een Nederlandse animeconventie. Door de ogen van een nieuwkomer, maar tot de tanden bewapend met waarheidsgetrouwe details. Een heerlijke lofzang op de rasechte otaku – oké, en soms ook met een ironische knipoog. Leef mee met Marles worsteling om niet alleen de ridder, maar ook haar ‘inner geek’ te vinden. Samen met haar vrienden Joyce, Esther en SaBBaT betreedt ze een stormachtig zomerweekend vol anime, cosplay, hotelontbijt en dealerrooms, waar geen van hen onveranderd uitkomt.

Over de auteur
Roderick Leeuwenhart schrijft al sinds 2001 voor AniWay, het grootste Nederlandstalige tijdschrift over Japanse popcultuur, en is daarnaast actief als game- en filmjournalist. Hij deed een studie Animatie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en heeft ook een tijdje in Hollywood gewoond en gewerkt. Een geek in hart en nieren.

Reacties
‘Een feest van herkenning!’ – Tichon van den Elzen
‘Iets wat je écht zelf moet ervaren.’ – The Book Girl
‘Een van de leukste Nederlandstalige boeken die ik heb gelezen.’ – Roderick Rutgers

ISBN 9789082220506
Nederlands
met illustraties
200 pagina's
Hardcover
Uitgeverij Leeuwenhart

Specificaties

  • Uitgever:onafhankelijke auteur

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen