Opvoeden in een gestoorde wereld

9789491197116
€22,50
  • Levertijd:1 a 2 werkdagen
Dit boek van Nederlandse auteurs, wijst ouders de weg en geeft concrete en praktische handvatten hoe zij de negativiteit uit zichzelf, hun relatie met hun partner en hun kinderen kunnen halen waardoor de liefde vrijelijk kan stromen. ...Meer informatie

Product omschrijving

  • Artikelnummer:9789491197116
  • Levertijd:1 a 2 werkdagen

‘Opvoeden in een gestoorde wereld’ is het eerste boek dat in het Nederlandse taalgebied uitkomt dat laat zien hoe het werk van spirituele leraren als Eckart Tolle en vooral Barry Long concreet en praktisch toepasbaar gemaakt kan worden bij het begeleiden en opvoeden van kinderen. Het boek is met passie geschreven door Eugenie van Ruitenbeek en Jan Nouwen

Dit splinternieuwe boek van Nederlandse auteurs, wijst ouders de weg en geeft concrete en praktische handvatten hoe zij de negativiteit uit zichzelf, hun relatie met hun partner en hun kinderen kunnen halen waardoor de liefde die ze zijn, vrijelijk kan stromen. Het is een radicaal boek want het rekent af met alle excuses en uitvluchten om het ongeluk in ons leven als normaal te blijven beschouwen. De auteurs wijzen als hoofdoorzaak voor al het ongeluk in de wereld de mind aan, die losgeslagen is van de liefde, en er op eigen houtje een puinhoop van maakt. Het tot stilstand brengen van de op hol geslagen mind c.q. het versnellen van het bewustzijn is noodzakelijk om te komen tot een wezenlijk andere wereld.

Jan Nouwen is consultant/coach en opleider, gespecialiseerd in bewustzijnsontwikkeling, organisatieontwikkeling en maatschappelijke innovatie. Eugenie van Ruitenbeek is auteur, spreekster, adviseur en inspirator. In hun werkzame leven hebben ze samen meer dan 40 jaar ervaring in bedrijfsleven, maatschappelijke dienstverlening, zorg en educatie. Daarnaast zijn ze ook vader en moeder van drie kinderen. Jan en Eugenie zijn entrepreneurs en onderwijsvernieuwers. Zij helpen ouders en professionals met advies, coaching en onderricht over opvoeden en opleiden vanuit liefde, waarheid en rechtvaardigheid. Daarnaast werken zij aan een nieuwe plek, midden in de wereld, waar opvoeden en opleiden weer bij elkaar worden gebracht om kinderen te leren hun eigen licht te zijn in een nieuwe wereld. 

Bindwijze: paperback
Kleur: zwart/wit
Formaat: 155x220
Pagina's: 296
ISBN: 9789491197116

Specificaties

  • Uitgever:onafhankelijke auteur

Reviews

Anne
Anne Geplaatst op January 26, 2017 23:23

Zeker een goed boek! Heb door dit boek ook wel wat kunnen leren. Hier en daar komen wat dingen bekend voor. Ik zou niet alles op dezelfde manier doen maar in een hoop dingen kan ik mij wel vinden.

Saar
Saar Geplaatst op October 13, 2015 20:36

In positieve zin een ongewoon boek over kinderen begeleiden naar volwassenheid. Met respect en geduld, een eye-opener!

Laura
Laura Geplaatst op September 18, 2015 23:38

' Opvoeden in een gestoorde wereld' zou eigenlijk een waarschuwing vooraf moeten hebben: " het lezen van dit boek verruimd je bewustzijn, en daarna kun je niet terug" . Dit boek heeft een grote impact gehad op mijn gezin en mijn leven.

Ik heb het niet in 1x kunnen uit lezen. Ik moest hoofdstukken echt verteren, soms het boek wegleggen omdat het me raakte of verontruste... Maar ik moest het boek ook steeds weer oppakken. Want het liet me niet los. Want er was ook veel herkenning, het resoneerde op een diepe laag en er waren ook veel ahaa momenten. Het lezen van dit boek heeft me heel veel geleerd over mezelf, over mijn kinderen, over mijn relatie en de dynamiek in mijn gezin. De praktische voorbeelden hebben me handvatten gegeven waar ik wat mee kan. Een aanrader voor alle ouders die graag een omgeving willen scheppen waarin kinderen op kunnen bloeien als de krachtige, levendige, liefdevolle en authentieke mensen. De wereld zou er stukken minder gestoord van kunnen worden!

Nicole
Nicole Geplaatst op September 11, 2015 22:23

Eigenlijk een feest van herkenning! En behulpzaam in het begrijpen van wat ik ergens wel wist maar waar ik niets mee kon. Puzzelstukjes vielen in elkaar. De voorbeelden en praktische tips maken dat ik het ook in het dagelijks leven kan toepassen. En natuurlijk, het is geen tovermiddel voor een gelukkig leven. Het proces van bewustwording is voor mij een proces waarbij ik echt actief moet blijven. Me niet laten meesleuren in de waan van de dag. En dat gebeurt soms best nog wel. Maar nu weet ik in ieder geval wat er aan de hand is, wat er met me gebeurt en hoe ik het kan stoppen. En daar wil ik de schrijvers voor bedanken. Het maakt mijn leven meer puur en het contact met mijn kinderen en partner meer waardevol. Ik kan weer beter zien.

Sanne
Sanne Geplaatst op September 10, 2015 22:28

Wat een mooi en dapper boek hebben Eugenie en Jan geschreven! Zij gaan echt werkelijk op zoek naar waarom kinderen zich 'niet goed' gedragen. Ze hebben een stevige visie die ze heel goed in de praktijk hebben gebracht en nu met ons delen via dit boek. Echt een aanrader als je van diepgang houdt en graag wilt weten hoe je je kind (en daarmee jezelf) echt kunt helpen zichzelf te worden, zonder maskers en nepgedrag.

Remi Kristelijn
Remi Kristelijn Geplaatst op September 10, 2015 18:45

Dit boek veranderde mijn leven. Ken je de passage van de film 'the matrix': 'This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill—the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill—you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes. Remember: all I'm offering is the truth. Nothing more.'? Juist, dit boek is de rode pil. Het veranderd je manier van denken, de manier hoe je in het leven staat. Wat nodig is om een wakkere ouder te worden en te blijven. Het werk van de schrijvers Tolle en Long samengevat in een toepasbare aanpak om je kinderen op te voeden in een nieuwe wereld, een wereld meer in harmonie dan de huidige. Geen zweverig gedoe, maar recht-voor-zijn-raap. Knappe man of vrouw die dit boek in één keer zonder na te denken uitleest.

Willeke
Willeke Geplaatst op September 10, 2015 18:04

Wat een bizar boek. Wat een bizarre kijk op de wereld. Wat een heerlijk boek wat heerlijk eerlijk. Deze schrijvers lijken soms wat extreem uit de hoek te komen (is misschien ook wel zo), maar eigenlijk zeggen ze heel vaak wat ik diep van binnen voel. Gevoelens die ik nog niet durf te zeggen in bredere kring, maar zeker voel. Bedankt schrijvers voor het verwoorden van mijn gevoelens, bedankt voor het mij laten vinden van mijn innerlijk, bedankt dat jullie ook ruimte laten om dat op mijn manier te mogen zien. Kortom bizar boek, maar heerlijk om te lezen.

Willeke
Willeke Geplaatst op September 10, 2015 18:03

Wat een bizar boek. Wat een bizarre kijk op de wereld. Wat een heerlijk boek wat heerlijk eerlijk. Deze schrijvers lijken soms wat extreem uit de hoek te komen (is misschien ook wel zo), maar eigenlijk zeggen ze heel vaak wat ik diep van binnen voel. Gevoelens die ik nog niet durf te zeggen in bredere kring, maar zeker voel. Bedankt schrijvers voor het verwoorden van mijn gevoelens, bedankt voor het mij laten vinden van mijn innerlijk, bedankt dat jullie ook ruimte laten om dat op mijn manier te mogen zien. Kortom bizar boek, maar heerlijk om te lezen.

Maurice
Maurice Geplaatst op July 27, 2015 15:14

Vrije opvoeding hmm wel een hele andere kijk op de wereld

4.45 sterren gebaseerd op 9 beoordelingen Uw review toevoegen