Nietzsches afrekening - Ron Appeldoorn

9789078905271
€10,00
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Met een waaier verrassende, filosofische perspectieven geeft Ron Appeldoorn een geheel eigen kijk op de laatste dagen van Nietzsche. Een uitzonderlijk en oneigentijds boek. ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Artikelnummer:9789078905271
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis

Ze denken dat ik gek ben...

Op 25 augustus 1900 sterft Friedrich Nietzsche in villa Silberblick te Weimar. Elf jaren van totale geestelijke verduistering zijn dan voorbij. Totaal? Niemand weet wat zich in het hoofd van deze bijzondere en velen tot de verbeelding sprekende filosoof afspeelt. Wellicht was Nietzsche toch niet zo waanzinnig als anderen probeerden te doen voorkomen.

Met een waaier verrassende, filosofische perspectieven geeft Ron Appeldoorn een geheel eigen kijk op de laatste dagen van Nietzsche. De auteur neemt ons bij de hand en doorwandelt elk denkbaar labyrint waarin Nietzsche ooit al eens heeft rondgedoold. Bij elke vermeende uitgang komt het tot een gebroederlijk weerzien met de vele geesten waarmee Nietzsche tijdens zijn leven een haat-liefde verhouding had.

Voor degenen die nog steeds worstelen met de vraag, door welke mysterieuze krachten de ooit zo verbeeldingsrijke geest van Nietzsche in de nadagen van zijn leven leek te worden verzwolgen, is Nietzsches afrekening een absolute aanrader. Een uitzonderlijk en oneigentijds boek.

ISBN 9789078905271
174 pagina's
Nederlands
Softcover
Uitgeverij de Brouwerij / Brainbooks

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen