Mijn rechtvaardige strijd - Michel Mulder

1721041/MK/ML
€17,50
  • Levertijd:3 a 4 werkdagen
'Jij bent eigenlijk een moderne ridder. Je bent in je eentje opgestaan tegen onrecht en dat is dapper.' ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Artikelnummer:1721041/MK/ML
  • Levertijd:3 a 4 werkdagen
Tijdens de vele gesprekken die ik heb gevoerd om dit verhaal op papier te krijgen met als doel een uitgegeven boek, was er één persoon die tegen mij zei: jij bent eigenlijk een moderne ridder. Je bent in je eentje opgestaan tegen onrecht en dat is dapper.
Voel ik mij ook zo? Nee deze strijd heeft mij lichamelijk en geestelijk gesloopt, en meer gekost dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden. Mijn gevoel voor rechtvaardigheid en de waarheid is sterker gebleken en alleen daarom heb ik het volgehouden.
Ik vraag u niet een oordeel te vellen over de personen in dit boek, want iedereen heeft zijn eigen drijfveren en redenen om bepaalde handelingen te rechtvaardigen, ik vraag u enkel de kern van mijn verhaal te begrijpen en te omarmen.

Het is een eerlijk verhaal van een gevecht tegen een miljoenenbedrijf van een quote 500 milionair. Ze hebben honderden mensen personeel maar geen OR waar hij zich voor in is gaan inzetten.Hij werd na 28 jaar met tussenkomst van de rechter ontslagen zonder een rode cent mee te krijgen. Daarnaast gaat het over de periode dat zijn vader kanker kreeg en daaraan overleed. Hij beschrijft deze tijd, de fouten die gemaakt zijn in het ziekenhuis en hoe hij daarna compleet is ingestort.

Van elk verkochte exemplaar gaat €4,24 naar KWF Kankerbestrijding.

Softcover
Nederlands

Specificaties

  • Uitgever:onafhankelijke auteur

Reviews

claudia
claudia Geplaatst op October 25, 2017 13:56

dit boek gelezen zo puur en met gevoel geschreven echt een aanrader!!!

sandra
sandra Geplaatst op October 6, 2017 09:06

Wat een geweldig boek..... Humor, ontroerend maar vooral de keiharde waarheid.

Ik heb het bedrijf ook van dichtbij meegemaakt...... echt wat een vreselijke niet menselijke mensen zijn het. Ik weet ook niet waarom Arnold ineens zo verandert is want hij was nooit zo...... Ik denk dat de niet menselijke mensen om hem heen hem zo gemaakt hebben. Jammer maar het is wel gebeurt.

Michel jij hebt je hart geleegd in het boek en waanzinnig mooi verwoord.

Iedereen met dit boek echt gaan lezen want het is de moeite waard.

Zo zie je hoe krom het systeem ook is en dat er wat aan gedaan moet worden en er niet zomaar mee weggekomen wordt.

MICHEL VETTE COMPLIMENTEN......

John
John Geplaatst op October 2, 2017 20:04

Als er een boek geschreven wordt over een ex werkgever van je en je hoort dat ,dan ben je altijd nieuwsgierig en ga je dit natuurlijk lezen .

Hoewel ik Michel niet persoonlijk gekend heb, ging zijn naam en faam wel door het bedrijf heen ,en uit onwetendheid niet op een goede manier .

Nu nadat ik het boek heb gelezen begrijp ik hem en heb ik zeker sympatie voor hem gekregen ,waar ook ik hem eerst enkel een persoon met een grote mond vond .

Ik begrijp niet dat een bedrijf als Haan , zijn ervaring en boodschap niet op waarde heeft geschat en hier zijn voordeel mee heeft gedaan , want ook ik weet uit ondervinding dat er heel veel zaken op o.a. personeelsbeleid véél beter en socialer kunnen want het beeld dat Michel schets klopt 100% ik weet dat dit laat is , en dat je daar nu niets meer aan hebt Michel , maar weet dat ik na het lezen van je boek veel respect voor je hebt gekregen, en dat het mij spijt dat ik niet achter je ben gaan staan in je strijd .

Omdat ook ik getekend heb voor geheimhouding bij mijn vertrek ,en het niet mijn bedoeling is om na te trappen zal ik niet mijn werkelijke naam vermelden om problemen te voorkomen ,maar geloof mij als ik zeg dat ik jarenlang teamleider bij dit bedrijf Ben geweest.

Marc Putman
Marc Putman Geplaatst op September 11, 2017 20:27

Met bewondering en respect heb ik het boek van Michel gelezen. Hij heeft voor elkaar gekregen wat hij zich had voorgenomen. Wie kan zeggen een boek te hebben geschreven. Jammer en triest alleen onder welke omstandigheden en om welke redenen het plan hiertoe was ingegeven. Met name de hoofdstukken die betrekking hadden op alles dat met zijn vader te maken had en ook mbt zijn eigen gezondheidsproblemen hebben de meeste indruk op mij gemaakt. Alleen al het verschil in emotie en intensiteit tussen het "Haanverhaal" en deze trieste omstandigheden was zó voelbaar door de wijze waarop hij dit onder woorden heeft weten brengen op een zeer authentieke wijze. En ja.....als je je daar ook maar een klein beetje in weet te verplaatsen, is het niet zo moeilijk zijn drijfveren te begrijpen. Ik hoop van harte dat het werk hieraan en de voltooiing hiervan zijn leven weer enige glans heeft gegeven. Ik dank hem voor zijn relativerende bespiegelingen over waar het in het leven nu eigenlijk werkelijk om gaat en toe doet. Het ei is gelegd en hij mag trots zijn op zichzelf om wie hij is en wat hem bezielt.

cjmr
cjmr Geplaatst op September 11, 2017 15:19

Je leest het wel vaker inde krant, bedrijf A neemt bedrijf B over. Voor de werknemers van Bedrijf B is het vaak slikken of stikken. Een nieuwe bedrijfscultuur, andere arbedsvoorwaarden, wen er maar aan. Michel Mulder krijgt er mee te maken en ervaart ongerechtigheden onder het nieuwe bewind. En hij legt zich niet bij iedere beslissing zomaar neer. Het wordt een gevecht tegen nieuwe regels die voor Michel soms onbegrijpelijk en onrechtvaardig zijn. Hij besluit de strijd aan te gaan, niet alleen voor zichzelf maar ook voor zijn collega's. Het levert een spannend, zeer persoonlijk boek op, waarbij Michel ook zichzelf niet spaart. Het boek geeft en inkijkje in de wereld van bedrijsovernames zoals we dat niet al te vaak lezen. Voor zijn moed en eerlijkheid verdient Michel Mulder alle waardering!

Lia dobbe
Lia dobbe Geplaatst op July 28, 2017 17:56

Als familielid heb ik dit boek gelezen.

Het is een prima boek en ik heb het snel uitgelezen omdat het best spannend was.

Het is goed te volgen allemaal en ik vind het heel jammer dat je de strijd niet hebt gewonnen.

Respect voor Michel dat hij toch bij zijn standpunt is gebleven.

Maar de bedrijfswetenschappen is keihard.

Maar tegen Michel zou ik willen zeggen... ga door met schrijven.Dit is zeker een talent waar je wat mee moet doen.

Johanna
Johanna Geplaatst op July 27, 2017 15:29

Heb dit boek puur op basis van het beknopte verhaal over de inhoud gekocht.

Schokkend om te lezen dat dit soort toestanden in een land als Nederland voor

kunnen komen en ik wens de schrijver meer geluk in zijn toekomst. Als het enige

troost kan zijn weet dan dat ik vanaf nu de stations van het beschreven bedrijf

voorbij zal rijden.

Marco
Marco Geplaatst op July 25, 2017 21:59

Ik ben niet iemand die veel leest, maar dit boek heb ik op vakantie in 4 dagen uitgelezen en mijn vrouw nog sneller. Het leest gewoon heel makkelijk weg, terwijl het verhaal natuurlijk diep triest is. Je zou niet denken dat dit pas zijn eerste boek is. Michel is heel openhartig en dapper om dit zo te kunnen vertellen in zijn strijd tegen een groot bedrijf met een slecht personeelsbeleid en vooral ook wat hij heeft meegemaakt met zijn vader vind ik mooi geschreven. Ik raad dit boek dan ook echt bij iedereen aan en ben benieuwd naar zijn volgende boek.

Anita
Anita Geplaatst op July 25, 2017 09:31

Prachtig boek!! En helaas ook heel herkenbaar.. Vind het onwijs dapper van Michel hoe hij deze (on) eerlijke strijd is aangegaan. Heb het boek in 2 dagen uitgelezen. Kon niet stoppen met lezen. Het leest heel makkelijk. Het is hard, eerlijk, tikkeltje humor en zeker ook ontroerend. Je hebt een verborgen talent Michel. Hoop dat vele je boek zullen lezen en hopelijk dat jouw boek een bijdrage geeft aan de harde wereld van deze bedrijven. Je kunt ook succesvol zijn met een bedrijf waarin sociaal met mensen omgegaan word!

Persoon uit boek
Persoon uit boek Geplaatst op July 22, 2017 15:17

Omdat ik een persoon uit het boek ben en daarom vrij direct betrokken vind ik het moeilijk om een review te geven. Ik heb deze strijd van dichtbij meegemaakt en weet uit ondervinding dat wat beschreven is, ook daadwerkelijk gebeurd is. Ik heb respect voor de vasthoudendheid die Michel getoond heeft, ook al was ik het niet altijd met hem eens. Het is naar mijn idee een goed leesbaar boek, met hier en daar nog wel wat foutjes, maar wel met een harde boodschap naar het bedrijfsleven en de medische wereld toe. Beveel het ook van harte aan om een uniek kijkje in de keuken van een hedendaags bedrijf te krijgen.

Michel
Michel Geplaatst op June 25, 2017 09:43

Het is een keihard maar eerlijk boek, waar niet om de hete brei heengedraaid wordt. De één zal het kunnen waarderen en situaties herkennen en de ander zal het slecht natrappen vinden. Is het het best geschreven boek ? Nee, maar het is wel één van de eerlijkste oprechte verhalen waarin de schrijver ook zichzelf volkomen blootgeeft en niet spaart.

Dennis
Dennis Geplaatst op June 23, 2017 19:40

Wat een goed boek .De macht van het grote geld

Je blijft lezen , je wordt erin meegezogen.

Harry
Harry Geplaatst op June 23, 2017 17:17

Wat een topper deze schrijver (Michel Mulder)

Makkelijk leesbaar , waargebeurd,en voor velen herkenbaar.

4.4 sterren gebaseerd op 13 beoordelingen Uw review toevoegen