Oorlog en verzet

Eigenlijk heet ik Tsiwja - Carla van Dokkum

€17,50

Het levensverhaal van Carla van Dokkum is een aaneenschakeling van bijzondere gebeurtenissen, toevalligheden en geen moment saai of rustig.

In de schaduw van de waarheid - Sonn Franken

€19,95

Een verhaal dat een andere kant van de oorlog laat zien. Een kant ook die niet vaak aan het licht gesteld wordt, laat staan dat er over gesproken wordt.

Je ziet mij nooit meer terug - Sonja Barend

€19,99

Dit keer zoekt zij naar antwoorden op haar eigen vragen die te maken hebben met het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd.

Romeo Delta - Leon van Zomeren

€17,50

Realistische, indringend geschreven roman over de opleiding tot marinier en een geheime missie naar Bosnië

Joodse Huizen - Verhalen over vooroorlogse bewoners

€19,90

De Stichting Joodse Huizen is begonnen alle verhalen te verzamelen die schuilgaan achter alle voordeuren van alle Joodse Huizen. Dit is een deel van die verhalen.

Oost-Berlijns Dagboek - Egbert Jacobs

€17,90

Oost-Berlijns Dagboek, De laatste maanden van de DDR is een ooggetuigenverslag van de laatste stuiptrekkingen van communistisch Oost-Duitsland. Betrokken, maar ook met ironische distantie schrijft over deze periode.

De oorlog ver weg 1949-1962 - Gerrit ter Haar

€22,50

Auteur Gerrit ter Haar rekent af met de heersende perceptie en vooroordelen jegens burgers, militairen en in ons land wonende medelanders uit de betreffende gebieden waaronder de Molukken, Papoea Nieuw Guinea en de Indonesische archipel.

De stamhouder - Alexander Münninghoff

€12,50

De stamhouder is autobiografisch en berust op feiten en familieverhalen.

De val van Turing - David Lagercrantz

€19,99

David Lagercrantz neemt de lezer mee terug naar de jaren vijftig in Engeland. Hij onthult de krachtige, donkere kant van de naoorlogse idylle dat alles beter zou worden.

Mitswa en christenplicht door Max Léons & Arnold Douwes

€19,90

Mitswa en christenplicht vertelt het unieke verhaal van twee eigenzinnige mensenredders.

Onder de klok door Bert Jan Flim

€19,90

Onder de Klok, Georganiseerde hulp aan Joodse kinderen beschrijft hoe in 1942 studenten, samen met anderen, in Amsterdam en Utrecht in actie kwamen om Joodse kinderen te redden.

Herinneringen van een oud Rotterdammer 1940-1945 - Gert van Buuren

€9,00

Vanaf het begin van een dramatische oorlog waarin wij betrokken zijn geraakt, heeft Rotterdammer Gert van Buuren aantal soms zeer ernstige voorvallen meegemaakt.