Licht en geluid - Vincent van Meenen

9789038800929
€18,50
  • Levertijd:3 a 4 werkdagen
No bezoekt zijn vader en ziet dat hij zijn hele huis drastisch veranderd heeft.
No’s overleden moeder lijkt nu totaal weggevaagd en dat kan hij niet verkroppen. ...Meer informatie

Product omschrijving

  • Artikelnummer:9789038800929
  • Levertijd:3 a 4 werkdagen
Wanneer No op een dag beslist dat zijn leven anders moet, strekt een universum van mogelijkheden zich voor hem uit. Samen met zijn huisgenoot gaat hij op reis, en laten ze alles achter wat hen dierbaar is.

Op hun merkwaardige tocht door Europa wacht hen een aantal confrontaties en vreemde ontmoetingen. No raakt steeds verder verwijderd van zijn doel, en van zijn reisgenoot Simon. Maar hoe meer hij zich opsluit in zijn eigen verhaal, hoe hardnekkiger de werkelijkheid zich aan hem opdringt. Tot er geen ontsnappen meer aan is. Uiteindelijk heeft No maar één vraag te beantwoorden: wat is er eigenlijk gebeurd, thuis, waarvoor hij moet vluchten?

Licht en geluid is een literaire roadmovie, een mystiek en gevoelig relaas waarin zowel het hoofdpersonage als de lezer onontkoombaar verstrikt raakt.

Vincent van Meenen (1989) won in 2012 de schrijfwedstrijd Write Now!, is afgestudeerd aan het conservatorium te Antwerpen en werkt met vluchtelingen in het theater in Athene. In dit veelbelovende debuut weet hij de verwarring en het verdriet van een jongeman die zichzelf kwijt dreigt te raken en werkelijkheid en waan niet meer weet te scheiden trefzeker te schetsen. Er rijzen steeds meer vragen over wat er eigenlijk precies gebeurd is en of de jongens ergens voor op de vlucht zijn. Deze literaire roadmovie over dood en verlies kent prachtige beelden, een heldere stijl en een ontroerend hoofdpersonage.

ISBN 9789038800929
240 pagina's
Nederlands
Paperback

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen