Impact - Vittorio Busato

9789078905806
€10,00
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Over een hoogleraar psychologie die in een tbs-kliniek belandt. ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Artikelnummer:9789078905806
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis

Mislukken: misschien wel het grootste taboe in deze maatschappij. Vittorio Busato ontrafelt dit taboe aan de hand van het hoofdpersonage uit zijn nieuwe boek. In zijn debuutroman ‘Impact’ schrijft Busato over een waanzinnig wordende hoogleraar psychologie die een misstap begaat.

Balzerin Carabolante, ooit een veelbelovend tennisser, is al op jonge leeftijd hoogleraar psychologie. Als een liefde onbereikbaar blijkt en zijn netwerktheorie over de zin van het leven door collega’s en media wordt verguisd, verliest hij zijn geloof in de liefde en de wetenschap. Zijn verval zet verbazingwekkend snel in, voor hem een extra aanwijzing dat hij de verpersoonlijking van zijn eigen theorie begint te worden, een lone wolf. Nog eenmaal neemt hij zich voor iets te doen dat impact heeft. Hij begaat evenwel een gruwelijke misstap waarvoor hij in een tbs-kliniek belandt. Bij wijze van experimentele behandeling krijgt hij toestemming zijn psychobiografie op te tekenen.

‘Ik heb gefaald, ik heb geen enkele fiducie meer dat ik mijn plaats in de maatschappij herover. Mijn ambitie, mijn inzet is longstay. In ruil daarvoor zet ik voor jullie en de rechter mijn verhaal, mijn psychobiografie op schrift.’ 

Over de auteur
Vittorio Busato (1965) is psycholoog en publicist.  In 1998 promoveerde hij op de dissertatie Leerstijlen nader geanalyseerd. Hij is (mede-)auteur van onder meer de bekroonde biografie Weg met Piet Vroon (2004; Amsterdam University Press), Van loyaliteit naar mobiliteit (2006; Pearson), Het geheim van de uitblinker (2007; Bert Bakker), Leve de psychologie! (2008; Bert Bakker), de vijfdelige serie Grondleggers van de gedragswetenschappen (2013-2017; Bert Bakker) en Psychologie al dente (2013; Fosfor). Hij publiceerde korte verhalen en essays in Hollands Maandblad, Maatstaf en De Brakke Hond. Met zijn verhaal Russische roulette won hij in 2008 de Keefmanbokaal van Propria Cures.

ISBN 9789078905806
296 pagina's
Nederlands
Softcover
Uitgeverij: De Brouwerij / Brainbooks

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen