Het gouden hart van de stad - het Oude Stadhuis van Harderwijk

Het gouden hart van de stad - het Oude Stadhuis van Harderwijk

€25,45
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Het gouden hart van de stad – Het Oude Stadhuis van Harderwijk

Het boek beschrijft één van de markantste panden in de stad Harderwijk en omvat maar liefst acht eeuwen Harderwijker stadsgeschiedenis: vanaf 1231, het jaar dat Harderwijk stadsrechten kree ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis

Het gouden hart van de stad – Het Oude Stadhuis van Harderwijk

Het boek beschrijft één van de markantste panden in de stad Harderwijk en omvat maar liefst acht eeuwen Harderwijker stadsgeschiedenis: vanaf 1231, het jaar dat Harderwijk stadsrechten kreeg, tot en met de tegenwoordige culturele functie met bruisende publieksactiviteiten in het monumentale pand aan de Markt na de ingrijpende renovatie.

In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op de specifieke kenmerken van het gebouw: de raadzaal met het unieke goudleerbehang, de plafondschilderingen en schouw, de imposante vestibule met de grote statietrap en de zeventiende-eeuwse schilderijen in vestibule en raadzaal. Ook is er veel aandacht voor belangrijke gebeurtenissen uit de rijke historie van Harderwijk die verband hielden met het stadhuis. Beschrijvingen van eerdere restauraties en de recente renovatie ontbreken uiteraard niet. Verhalen over voormalige en huidige gebruikers van het pand completeren dit fraai geïllustreerde boek.

Auteur: Jos Kunne
Tekstbijdragen: Govert van der Boom en Liek Mulder
Vormgeving: Ton Pors
Druk: Wedding Harderwijk
Uitgave: gemeente Harderwijk
Verschijningsdatum: 15 juni 2019

Over de auteur:
Jos Kunne (1959) uit Harderwijk is journalist en schrijver en auteur van een achttal boeken, onder meer 'Huszár van De Stijl' (2017) over beeldend kunstenaar en medeoprichter van kunstbeweging De Stijl Vilmos Huszár (Boedapest 1884 - Harderwijk 1960), en enkele theaterstukken.

Specificaties

  • Uitgever:

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen