Wereldgeschiedenis

De Operaties van 320 Squadron - Nico Geldhof

€69,90

Over de geschiedenis van het 320e squadron van de Koninklijke Marine in de Tweede Wereldoorlog.

Lonely Planet Wereldwonderen - Jheni Osman

€17,50

Prachtig boek met alles over de wereldwonderen; hoe zijn ze ontstaan en waarom zijn ze zo prachtig?

Raspoetin - A. Amalrik

€18,00

Raspoetin de legendarische monnik en gebedsgenezer, kreeg door zijn 'bovennatuurlijke' heilzame gaven grote invloed op de tsarina en via haar op de tsaar en diens politiek.

Op de kaart - Simon Garfield

€25,00

Hoe de wereld in kaart werd gebracht.
Een vrolijke kijk op de geschiedenis van landkaarten, bomvol anekdotes en virtuoos geschreven.

Het groen van de laurier - Jevgeni Vodolazkin

€22,50

'Het groen van de laurier' is een ahistorische roman. Jevgeni Vodolazkin neemt je mee in een literair spel vol humor en een beetje magie.

De oorlog ver weg 1949-1962 - Gerrit ter Haar

€22,50

Auteur Gerrit ter Haar rekent af met de heersende perceptie en vooroordelen jegens burgers, militairen en in ons land wonende medelanders uit de betreffende gebieden waaronder de Molukken, Papoea Nieuw Guinea en de Indonesische archipel.

Een spijker aan de brug - Kees Sybrandi

€12,95

'Een spijker aan de brug'. Tussen Jodendom en christendom gaapt een brede en diepe kloof. Zal deze kloof ooit worden overbrugd? Auteur Kees Sybrandi staat stil bij de motivatie voor het herstelwerk aan Joodse begraafplaatsen.

Vijftig hoogtepunten uit de Russische literatuur (deel 2) - Maarten Tengbergen

€21,95

Deel 2 van een unieke bloemlezing van de hoogtepunten van de Russische literatuur. Dit boek laat de speciale plek van de Russische literatuur binnen de wereldliteratuur zien van Tsjechov tot Vojnovitsj.

Vijftig hoogtepunten uit de Russische literatuur (deel 1) - Maarten Tengbergen

€21,95

Van Poesjkin tot Tsjechov. Deze unieke bloemlezing van de hoogtepunten van de Russische literatuur laat zien wat de speciale plek van de Russische literatuur binnen de wereldliteratuur is.

Dagboek van Keizerin Alexandra

€17,25

Dit dagboek staat vol met spreuken, liedteksten, gedichten en allerlei gedachten van de Tsarina en geeft een goed inzicht in haar gedachtewereld. Ze gunt ons een blik in haar ziel en openbaart de bron waaruit zij kracht putte.

Mitswa en christenplicht door Max Léons & Arnold Douwes

€19,90

Mitswa en christenplicht vertelt het unieke verhaal van twee eigenzinnige mensenredders.

Onder de klok door Bert Jan Flim

€19,90

Onder de Klok, Georganiseerde hulp aan Joodse kinderen beschrijft hoe in 1942 studenten, samen met anderen, in Amsterdam en Utrecht in actie kwamen om Joodse kinderen te redden.

Oost-Berlijns Dagboek - Egbert Jacobs

€17,90

Oost-Berlijns Dagboek, De laatste maanden van de DDR is een ooggetuigenverslag van de laatste stuiptrekkingen van communistisch Oost-Duitsland. Betrokken, maar ook met ironische distantie schrijft over deze periode.