Dood - Claudia Venhorst en Brenda Mathijssen

9789079578856
€19,90
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Wegwijs in de Nederlandse uitvaartcultuur. De uitvaartcultuur in Nederland is veelkleurig en bijzonder. ...Meer informatie

Product omschrijving

  • Artikelnummer:9789079578856
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis

De omgang met de dood is in Nederland gekleurd door hoe wij ons dagelijkse leven leiden. Niets is zo universeel als de dood, maar onze ideeën en uitvaartpraktijken zijn dat allerminst.
Britten prijzen de uitstekende horecavoorzieningen van onze crematoria, Duitsers en Denen kijken vol verwondering naar onze persoonlijke uitvaarten en creatieve vormen van asbestemming. Nergens ter wereld hebben zoveel mensen een uitvaartverzekering en krijgt euthanasie zo'n aandacht in de media. De uitvaartcultuur in Nederland is veelkleurig en bijzonder.
Hoe ziet de dood van tegenwoordig eruit? Dit rijk geïllustreerde boek vertelt aan de hand van actuele thema's over de menselijke ervaring en omgang met de dood, en brengt in beeld welke ontwikkelingen zich juist in Nederland voordoen.
Een uitgave in samenwerking met het Centrum voor Thanatologie, hét kenniscentrum over de dood in Nederland, en de grote landelijke uitvaartorganisaties Yarden en DELA.  


ISBN 9789079578856
180 pagina's
Nederlands

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen