De terugkeer van de groene goden - Wahé Arsèn

9789078905325
€10,00
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Wahé Arsén behoort tot de nieuwe generatie Armeense dichters en schrijvers die is opgekomen na het uiteenvallen van de Sowjet-Unie en het onafhankelijk worden van Armenië. ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Artikelnummer:9789078905325
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis

Hoewel de meeste Nederlanders maar weinig afweten van Armenië, bestaan er toch al eeu­wenlang banden tussen beide landen. De eerste bisschop van Maastricht, Sint Servaas, was een Armeniër. De eerste gedrukte bijbel in de Armeense taal rolde in Amsterdam van de drukpersen. Veel Amsterdamse kooplieden in de Gouden Eeuw waren van Armeense afkomst.

In 2010 werd voor het eerst in Nederland een boek door Anna Martiro­sjan-Mattaar rechtstreeks uit het Armeens vertaald: ‘De terugkeer van de groene goden’, een dichtbundel van Wahé Arsén.

Wahé Arsén behoort tot de nieuwe generatie Armeense dichters en schrijvers die is opgekomen na het uiteenvallen van de Sowjet-Unie en het onafhankelijk worden van Armenië. Hij schrijft over het leven in de grote stad, over vervreemding en eenzaamheid, over de genocide op de Armeniërs, over algemeen menselijke gevoelens. Het zijn gedichten in soms bittere, soms ironische bewoordingen die veel te denken geven.

ISBN 9789078905325
124 pagina's
Nederlands
Softcover
Uitgeverij de Brouwerij / Brainbooks

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen