De Consolidated Catalina - Nico Geldhof

9789081893688
€44,50
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Een uitgebreide historiebeschrijving van misschien wel het meest succesvolle vliegtuigtype ingezet door de Marine Luchtvaartdienst, De Consolidated Catalina. ...Meer informatie

Product omschrijving

  • Artikelnummer:9789081893688
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Een van de meest opmerkelijke 'watervliegerij' en ook succesvolle vliegtuigtypen uit de periode van de watervliegerij in ongewtijfeld de Consolidated PBY geweest.
In de Tweede Wereldoorlog heeft onze Marine Luchtvaartdienst eerst in Nederlands-Indië en naderhand vanuit Ceylon, Afrika en Australië met de Catalina's geschiedenis geschreven.

Dat nu bijna 60 jaar na de officiële laatste vlucht eindelijk een uitgebreide historiebeschrijving over MLD-Catalina's verschijnt, zullen velen van harte toejuichen.

Over de auteur

Nico Geldhof (1929) heeft a jarenlang een fascinatie voor de historie van de Marine Luchtvaartdienst. Sinds zijn pensionering bij Shell International is hij als vrijwillig medewerker verbonden aan het voormalige Instituut voor Maritieme Historie, dat sedert 2005 na een fusie is opgenomen in het huidige Nederlands Instituut voor Militaire Historie in Den Haag.
Dankzij de geboden faciliteiten van de genoemde instellingen kon een diepgaand onderzoek naar diverse facetten uit de rijke MLD-historie worden verwezenlijkt. De jarenlange verbintenis als vrijwilliger heeft tot nog toe geresluteerd in de publicatie van een groot aantal artikelen over de maritieme luchtvaart in het algemeen en de Marine Luchtvaartdienst in het bijzonder. Bovendien werden diverse technische ontwikkelingen in de aviatiek in historische perspectie beschreven. Tot nog toe verschenen diverse boekpublicaties van zijn hand, alsook een aantal die hij in samenwerking met co-auteurs heeft geschreven.


ISBN 9789081893688
320 pagina's
Met vele afbeeldingen
Hardcover
Uitgeverij: Geromy BV - voor het behoud van het luchtvaarthistorisch erfgoed

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen