De Brander - Kieke Plooij

9789078905523
€10,00
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Schitterend geschreven roman rond het conflict van strijdende emoties, ontluikende homoseksualiteit en morele dilemma’s. ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Artikelnummer:9789078905523
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis

Schiedam, 1823. Koffiehuizen vol rookdampen. De geur van gisting in de grachten. Geknars van sleperskarren op de keien.

Hector Livius, een getrouwde jeneverstoker uit de betere kringen, ontdekt zijn homoseksualiteit. Als hij zich overgeeft aan zijn liefde voor een jonge student, wordt hij heen en weer geslingerd tussen wellust en schuldgevoelens. De angst voor ontdekking en afkeuring leidt tot huichelarij en chantage, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde maatschappelijke leven op losse schroeven komt te staan.

Over de auteur
Taal speelt een grote rol in het leven van Kieke Plooij. Als kind al speelde ze met zinnen en verzon ze verhalen. Haar taalstudie was dus een logische stap. Om haar schrijftalent verder te ontwikkelen volgde ze cursussen bij onder andere Script+.

Haar romandebuut De Brander is een historisch-psychologische roman waaruit haar passie voor schrijven eens te meer blijkt. Met haar voorliefde voor historische plekken, onderzocht ze nauwgezet het Schiedam van de vroege 19e eeuw. Hieruit ontstond een bijzonder tijdsdocument waar ontdekking van homoseksualiteit als een rode draad door het verhaal loopt. Op treffende wijze beschrijft ze de lusten en het leed van de jeneverstoker en de manier waarop hij verscheurd wordt door twee werelden. De onmogelijke situaties waarin hij verzeild raakt worden realistisch en beeldend gebracht.

Zoals Kieke Plooij door haar debuutroman ‘De Brander’ werd ontdekt als een auteur met rijk inlevingsvermogen en psychologisch inzicht, zo dringt ze ook in ‘Maanman’ heel subtiel het gevoelsleven van haar personages binnen. Met weinig omhaal van woorden maakt ze situaties inzichtelijk en raakt ze de kern door middel van beeldende bewoordingen met filmische intensiteit.

ISBN 9789078905523
240 pagina's
Nederlands
Softcover

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen