De angstjager - Joris van Os

9789078905660
€10,00
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
De Angstjager is een ontroerend en geloofwaardig verhaal over een jongeman die geen angsten kent. Een geslaagde eerste roman van Joris van Os. ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Artikelnummer:9789078905660
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Jonas Bicker lijkt voorbestemd om grote daden te verrichten. Hij is gezegend met bijna onmenselijke moed en doet dingen waar anderen alleen van dromen. Hij is een held, een halfgod, een hedendaagse Hercules.
Maar als bekend wordt dat hij lijdt aan het Urbach-Wiethe syndroom, een zeldzame aandoening waarbij het deel van de hersenen dat angst kan voelen, blijvend is uitgeschakeld, valt hij van zijn voetstuk.

Dan blijkt dat Jonas helemaal niet dapper is, maar dat hij simpelweg niet bang kan zijn. Jonas kent letterlijk geen angst. Dat lijkt aantrekkelijk, maar gaandeweg ontdekt hij dat vrees, schroom en schaamte nodig zijn om anderen te begrijpen, om lief te hebben, om een gewoon leven te leiden. In zijn pogingen die ene onbekende emotie te begrijpen, te doorgronden, raakt hij erdoor gefascineerd.
Het is het begin van een lange zoektocht, een onverschrokken queeste naar de angst.

Joris van Os (1975) is schrijver, regisseur en beeldend kunstenaar. Hij studeerde televisiemaken en werkte jarenlang als programmamaker bij productiebedrijven en omroepen. Hij werkt ook als vertaler en als tekstschrijver voor de media. De Angstjager is zijn debuutroman. Hij is medeauteur van het boek ‘Het geheim van Zionsburg’ISBN 9789078905660
288 pagina's
Nederlands
Softcover

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen