Dat maak ik zelf wel uit!? - Lauk Woltring

€25,00
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Dit boek bevat theorie over aanleg, diversiteit & gender, over ontwikkeling, rijping en opvoeding, praktijkverhalen en veel aanwijzingen. ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis

Jongens ontwikkelen al experimenterend veel kwaliteiten. Zij treden naar buiten met durf en plezier, spelen met posities, testen elkaars vaardigheden en kracht. Gaan wel eens te ver, maar hebben ook vaak een primair gevoel voor sportiviteit en rechtvaardigheid. Maar soms is ‘mannelijkheid’ als een slecht zittend jasje. Er hangen nauwelijks andere jasjes in het rek of je bent bang dat je daarin voor gek loopt, dus je koopt die ene en je past je houding zo aan dat het past. Na een tijdje dénk je dat het past, terwijl je er een beetje krom bij loopt.

‘Mannelijk’ gedrag heeft vaak iets krampachtigs.

Dit boek bevat theorie over aanleg, diversiteit & gender, over ontwikkeling, rijping en opvoeding, praktijkverhalen en veel aanwijzingen. Het is voor (aankomende) professionals die met jongens werken die problemen hebben en/of veroorzaken. Ook ouders met zoons kunnen er veel in vinden. Het leidt tevens tot zelfinzicht. Mannen waren zelf ooit jongens. Wat is er van die jongen terechtgekomen? Kennen zij hem nog? En sommige vrouwen wordt een spiegel voorgehouden hoe zij tegen jongens aankijken.

Drs. Lauk Woltring doet al vele jaren onderzoek naar deze thematiek. Hij heeft een eigen onderzoeks-, advies- & trainingsbureau ‘Werken met Jongens’ voor lezingen, workshops en advies in binnen- en buitenland. www.laukwoltring.nl.

Specificaties

  • Uitgeverij:Apples & Oranges

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen