Bevrijd jezelf van eetbuien en boulimia - Charlie Paludanus

9789492984777
€38,95
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis
Heb je last van eetbuien of boulimia? Ga dan aan de slag met het boek “Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia”. ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Artikelnummer:9789492984777
  • Levertijd:Op werkdagen voor 14 uur besteld, de volgende dag in huis


Heb je last van eetbuien of boulimia?

  • Beheersen (gedachtes over) eten, slank willen zijn of gewicht je leven?
  • Word je onrustig als je ongezond eet of niet kunt compenseren?
  • Gaat een groot deel van je tijd en energie hieraan verloren?
  • Schaam je je en probeer je je eetprobleem voor anderen te verbergen?
  • Wil je kijken hoe je hier zelf vanaf kunt komen, maar weet je niet hoe?

Ga dan aan de slag met het boek “Bevrijd jezelf van eetbuien & boulimia”.

Je kunt zelf herstellen van eetbuien en boulimia. Dat bewijst Charlie Paludanus als geen ander met dit praktische boek. Een echt doe-boek waarmee je jezelf bevrijdt van eetbuien, dwangmatig (gezond) eten en sporten, overgeven en laxeren. Stap-voor-stap. Dit boek helpt je op weg naar vrijheid en een leven zonder schaamte en onzekerheid.

Dit is geen boek om alleen maar te lezen. Het maakt je wakker en motiveert om aan de slag te gaan met de vele tips, oefeningen en ervaringsverhalen. Daardoor krijg je meer regie over je leven. Je zit beter in je vel en krijgt meer zelfvertrouwen. Zo verschuift je aandacht van eten en gewicht naar wat je werkelijk wilt in je leven.

In dit boek ontdek je

-De oorzaak van je eetbuien en obsessie voor eten en gewicht.
-Hoe je jezelf kunt bevrijden van je eetbuien en compensatiegedrag.
-Hoe je een normaal, gezond eetpatroon krijgt.
-Hoe je je zelfvertrouwen en zelfbeeld versterkt.
-Hoe je je eigen kracht volledig benut en ontwikkelt.

De 2e editie bevat geactualiseerde informatie over het ontstaan, voorkomen en herstellen van eetstoornissen in Nederland op basis van het nieuwe Handboek eetstoornissen en Zorgstandaard eetstoornissen. Ook zijn enkele nieuwe modellen, informatie en oefeningen toegevoegd.

Voor wie is dit boek?

Dit boek is speciaal voor mensen die last hebben van eetbuien, boulimia, dwangmatig wel of niet eten of een obsessie voor eten, gewicht of slank willen zijn én die daarvan af willen. Het boek wijst je de weg. Stap-voor-stap. Zodat ook jij vrij kunt gaan leven. Voluit. Zonder terughoudendheid. Doen wat je wilt, vrij kunnen genieten van jezelf, van contact met anderen en ook van eten. Je kunt het boek ook gebruiken als steun, naslagwerk en oefenboek naast de therapie die je volgt.

Daarnaast kan dit boek ook psychologen, psychiaters, artsen, coaches, therapeuten, diëtisten en andere hulpverleners helpen in hun werk. Net zoals het mensen die dichtbij jou staan, helpt begrijpen waar jij mee worstelt.

Dit boek is overigens bedoeld niet bedoeld als vervanging voor reguliere geneeskunde of geestelijke gezondheidszorg, wel als aanvulling. Maak je je zorgen over je gezondheid, ga dan (ook) naar je huisarts.

Over de auteur

Charlie Paludanus is trainer, coach, spreekster en (ervarings)deskundige op het gebied van eetbuien en boulimia. Zij ontwikkelde de LEVEN-methode waar dit boek op is gebaseerd. Charlie staat bekend om haar verfrissende, positieve aanpak van eetstoornissen. Met de focus op persoonlijke ontwikkeling in plaats van eten en gewicht. En een grenzeloos vertrouwen in de veerkracht en het verandervermogen van de mens.

Charlie is tevens het levende bewijs dat je 100% kunt herstellen van een eetstoornis. Zij bevrijdde zichzelf van de boulimia waar zij tussen haar 20e en 27e aan leed.

www.vrijvaneetstoornis.nl

 

Recensie

‘Het boek waar we op gewacht hebben. Nooit betuttelend of te simpel voorgesteld, maar een zoeken naar wat voor jou helpend kan zijn’. – Els Verheyen, voorzitter vereniging ANBN België

 

 ‘Dit boek geeft woorden aan datgene dat ik wel voel en ervaar, maar zelf niet kan verwoorden. Hierdoor begrijp ik mezelf beter en kan ik ook mijn omgeving laten lezen wat er echt bij mij speelt - Nicole, cliënte Vrij van Eetstoornis

 

‘Mensen met boulimia en mensen met eetbuien zullen zich door dit boek echt gezien en begrepen voelen. Heel prettig is het dat er tussen alle theorie door persoonlijke ervaringen staan en dat er sprake is van eerlijkheid, mildheid en compassie. Tevens is het boek een doe-boek. De lezer wordt aan het werk gezet. Met open vizier en doortastend.’ - Nieuws voor diëtisten

 

 

‘Prachtig boek dat je stap voor stap meeneemt naar een eetstoornisvrij leven. Paludanus schrijft alsof ze naast je staat en ziet hoe je aan jezelf werkt’. – Stichting Weet, patiëntenvereniging voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving

 

‘Compleet, concreet maar bovenal praktisch boek. Charlie draait niet om de zaken heen. Toch blijft de toon nuchter en licht. – Elske, cliënte Human Concern

 

 

Recensie

‘Bevrijd jezelf van eetbuien & en boulimia is een zeer informatief boek, vol met bruikbare kennis en allerlei oefeningen en tips voor mensen die gevangen zijn geraakt in de valkuil van eetbuien en boulimia. Charlie Paludanus schrijft op zeer toegankelijke maar ook heel persoonlijk manier, omdat ze zelf jarenlang geworsteld heeft met een boulimia en de negatieve gevolgen daarvan aan den lijve heeft ondervonden. Daarnaast is ze jarenlang coach en trainer van mensen met eetbuien en boulimia. Dit maakt het boek zeer doorleefd, persoonlijk en heel gevarieerd voor een grote groep mensen die worstelen met een eetbuien, boulimia en emotie-eten. In elk hoofdstuk worden zij persoonlijk aangesproken en aangemoedigd om hun eetstoornis los te laten.

Gelukkig heeft Charlie haar eigen eetstoornis heel goed kunnen overwinnen, waardoor ze een levend voorbeeld is van herstel! Bovendien is ze in staat om mensen die nu nog een eetstoornis hebben stap voor stap te begeleiden op de weg naar hun herstel. Daarbij maakt ze gebruik van de door haarzelf ontwikkelde LEVEN methode die staat voor Lessen om te leren, Energie om te ontwikkelen, Vrij Kiezen van eten, Experimenteren en oefenen en gericht zijn op het NU. Uitgangspunt hierbij is dat de methode effectief moet zijn, gebruik moet maken van de eigen kracht van de cliënt en de werkelijke oorzaak van de eetstoornis aan moet pakken.

In 24 hoofdstukken krijg je een schat aan actuele informatie over tal van thema’s, zoals eten en gewicht, de voorwaarden om weer vrij te kunnen eten wat je wilt, het belang van goede en regelmatige voeding, het loslaten van je eetbuien en compensatie gedrag, het ontwikkelen van een positief zelfbeeld en het krijgen van meer zelfvertrouwen, het ontwikkelen van een positief lichaamsbeeld en je lichaam benutten als krachtbron, je emoties herkennen, accepteren en uiten en een positieve relatie opbouwen met jezelf en met anderen. Bij al deze hoofdstukken vind je diverse oefeningen die je helpen om te herstellen van je eetprobleem.

Bovendien is het boek prachtig vormgegeven met een heldere en overzichtelijke lay- out, en geïllustreerd met allerlei passende en speelse tekeningen die Charlie zelf heeft gemaakt. Dit maakt het boek zeer aantrekkelijk en noodt uit tot verder lezen. Dit boek is dan ook zeer aan te raden voor mensen die niet langer willen doorgaan met een eindeloze herhaling van eetbuien, braken en laxeren, maar weer vrij willen kunnen kiezen van al het eten dat ze lekker vinden. Door deze LEVEN methode kun je weer volop leren genieten van eten en nieuwe keuzes maken die je leven de moeite waard maken. Mocht je het moeilijk vinden om dit boek helemaal op je eentje door te nemen dan kan ik je zeker aanraden om bij Charlie Paludanus een training te volgen en je door haar te laten coachen op de weg naar jou herstel!’ Dr. Greta Noordenbos, Klinische Psychologie - Universiteit Leiden

 

ISBN: 9789492984777
Uitgever: Vrij van Eetstoornis
Gebonden, hardcover, leeslint
3e druk | oktober 2021
332 pagina's
NUR 770, 777, 443
Trefwoorden: boulimia, eetbuien, eetstoornis, persoonlijke ontwikkeling, zelfhulp, dieet, communicatie

 

Reviews

S.
S. Geplaatst op January 9, 2017 09:20

Wat een interessant boek!! Het heeft mij enorm geholpen om mijn gedachten een andere draai te geven. Ik hoop dat het veel mensen zal helpen zoals het bij mij heeft gedaan.

Michèle
Michèle Geplaatst op December 15, 2016 11:47

Ik ben enorm dankbaar, dat ik via een simpele actie op Google heb gezocht op 'eetbuien', en daarbij Charlie heb gevonden. Zij heeft me in één kennismakings sessie zo ontzettend goed geholpen! In dit gesprek van 1,5 uur heeft zij alle juiste snaren geraakt. Na een 30 tal jaren van eetbuien, heb ik nu de juiste mindset om die niet meer nodig te hebben in mijn leven. Omdat ik nog veel gedachten en gevoelens een plaats moest geven, heb ik ook het boek 'Bevrijd jezelf van eetbuien en boulimia', besteld. Dit is het mooiste cadeau dat ik mezelf ooit heb gegeven. Het is een fantastisch hulpmiddel voor iedereen die, in welke mate dan ook, te maken heeft met eetbuien en daar niet meer mee wil omgaan. Ik heb het boek nog lang niet uit, er staat veel stof tot nadenken in, en het staat ook bol van oefeningen (die je graag wilt doen, dat in tegenstelling tot de oefeningen in veel andere 'zelfhulp' boeken waar ik meestal sceptisch tegenover sta. Trouwens, dit voelt niet als 'zelfhulp', Charlie praat tegen je, zij leidt je rustig door de pagina's, bladzijde na bladzijde, je hebt totaal niet het idee dat je alleen aan het werk bent, nee, je doet het samen met haar!), het hele boek heb je niet zomaar uit, dat zal weken tot maanden duren. Daarmee geef je je eigen therapie vorm. Maar ik ben nu al zo enthousiast, en dat wil ik graag hier delen. Op iedere pagina ontdek ik wel een juweeltje: een mooie uitspraak, vergelijking, treffend voorbeeld, goed schema of helder advies. Een waarheid, een tip, een handvat, een beeld.. er staat iets in over een emmer met kots. Dat beeld heeft zich in mijn hoofd vastgezet. Ik heb ook mijn emmer met kots, wel niet zo letterlijk als Charlie die had, maar ik heb hem figuurlijk, hij staat voor mij gelijk aan mijn afschuwelijke eetbuien. En voel ik dat er eentje aankomt, dan zie ik mijn emmer met kots. En dan bedank ik vriendelijk voor de zogenaaamde troost, vulling, het comfort, de verzachting en verdoving die mijn eetbui mij dacht te brengen. Ik ben er klaar voor om te zoeken naar een betere manier om mijn gevoelens en gedachten hun weg te laten vinden. Om voor 100% mezelf te zijn en uit het leven te gaan halen wat erin zit. Ik gun iedereen die eten gebruikt voor iets anders dan om jezelf te voeden en om van te genieten, dit boek. Zodat je weet dat het anders kan. Ik weet nu dat het mogelijk is.

Jolanda
Jolanda Geplaatst op December 9, 2016 17:20

Herkenbaar en ik ga hopen dat het boek mij helpt het laatste stukje van mijn eetstoornis te overwinnen!

Verschelde Nele
Verschelde Nele Geplaatst op December 2, 2016 13:43

Het is ongelooflijk hoe ik mezelf herken in dit boek. Ik heb zelf al 20 jaar een eetstoornis met al twee keer anderhalf jaar "genezen". Toch terugval gehad, al veel hulp proberen te zoeken binnen België, maar hier staan ze nog niet zo ver. Ik ben aan het beteren, maar het is zeer zwaar . Dit boek begrijpt mij, ik vind mij er zelf in terug en ik heb nu nog meer moed om door te bijten. Het is de eerste keer sinds jaren dat ik een boek erover lees dat helemaal juist beschrijft hoe het is leven met boulimie. Ik hoop dat dit een hulp kan zijn voor velen en ik hoop dat dit ook een oproep mag zijn naar mensen die het nog niet aandurfden hulp te zoeken. DOEN!!! Je hoeft je niet te schamen, je moet trots zijn, want je vecht voor genezing. Je bent zoveel sterker dan je denkt. Het boek is super, want soms krijg je een soort "huiswerk", je mag erin schrijven, hoe het met jouw leven is en het monstertje, het brengt nog meer vechtlust naar boven. Mijn respect voor de auteur, Charlie, ze heeft het meegemaakt en is er van genezen. Wij kunnen dat ook en zeker met zo een hulp als dit boek .

4.75 sterren op basis van 4 beoordelingen Je beoordeling toevoegen