Als een vlinder weggevlogen - Karin Spijkerman

9789491197611
€18,50
  • Levertijd:1 a 2 werkdagen
'Onze ziel is eeuwig levend en al moeten we vroegtijdig afscheid nemen, we zullen elkaar na onze eigen dood in een andere wereld weer ontmoeten.' ...Meer informatie

Productomschrijving

  • Artikelnummer:9789491197611
  • Levertijd:1 a 2 werkdagen
Het overlijden van een kind is denk ik het ergste dat je als ouders kan overkomen. Het voelt als een groot onrecht dat je kind in de bloei van zijn leven de aarde moet verlaten.
Wat is daar de zin van? Ik geloof dat er een goede reden voor moet zijn, maar dat wij die niet kunnen zien. Zeker niet als je midden in zo'n groot verdriet zit.
Ik heb geprobeerd om kinderen en hun ouders, verzorgers of leraren te laten zien dat er ondanks alles, troost te putten valt uit de wetenschap dat er altijd hulp is voor de ouders en het kind. Iedereen heeft zijn eigen gids die je omringt met helend licht in een zware periode in je leven. Ook is het een fijn gevoel te weten dat het leven na de aardse tijd niet stopt. onze ziel is eeuwig levend en al moeten we vroegtijdig afscheid nemen, we zullen elkaar na onze eigen dood in een andere wereld weer ontmoeten.
Ik hoop dat u als lezer of voorlezer niet vroegtijdig afhaakt, maar aan het eind met een lichter gevoel over de dood het boek zult dicht doen.

Over de auteur
Karin Spijkerman is transpersoonlijk therapeute en heb sinds 2006 een eigen praktijk. Ik ontvang daar ook (hooggevoelige) kinderen. Zij leerden me dat alles wat wij paranormaal noemen voor hen vaak heel normaal is.
Dit boek is het vervolg op Pieter&Leon, maar ook afzonderlijk te lezen. Het is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Om zelf te lezen maar nog mooier is het om het voor te lezen en er samen over te praten.
Het verhaal gaat over Annejet die op haar negende na een ziekbed komt de overlijden. Geen vrolijk onderwerp, maar het is ondanks alles een troostrijk en licht boek geworden.
Ik wens een iedere fijne momenten van verbinding met het voorgelezen kind en hoop dat jullie je gedachten en gevoelens delen over dit moeilijke thema.
www.karinspijkerman.nl

ISBN 9789491197611
Nederlands
Softcover
80 pagina's
met illustraties in kleur van Lisette Torbijn
Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar

Reviews

Lysbeth Munniksma
Lysbeth Munniksma Geplaatst op January 29, 2017 15:02

Op een hele lichte manier zo'n zwaar onderwerp belichten vind ik heel knap. Het geeft een hele mooie indruk van het hele overlijdensproces. De tekeningen ondersteunen de tekst op een hele mooie en passende manier. De dood wordt in dit boek beschreven als een overgangsfase in plaats van een einde. Voor wie voelt dat dit waar is, voelt het boek als thuiskomen en kan er door de tranen heen ruimte komen voor een gevoel van rust en troost. Bijzonder om voor te lezen en het gesprek met kinderen over het onderwerp aan te gaan.

Jiskje de Jong
Jiskje de Jong Geplaatst op January 17, 2017 17:21

Dit bijzonder boek "als een vlinder weggevolgen" in 1 adem uitgelezen.

Met een lach en een traan.Een aanrader.

Chapeu voor de schrijfster om dit emotionele verhaal zo goed te verwoorden.

5 sterren op basis van 2 beoordelingen Je beoordeling toevoegen